Botox er ikke kun til kosmetisk brug

Jeg har i lang tid gået og haft gener med svedproblemer, og ved dette mener jeg at jeg altid har svedt ualmindeligt meget uanset om jeg det var varmt, koldt, jeg var fysisk aktiv eller ikke.  Derfor besluttede jeg mig for at gå til en læge med mine problemer, som herefter anbefalet mig at få en botox behandling.

Botox og Hyperhidrose
Botox? Tænkte jeg, det plejer man jo at bruge hvis man gerne vil have fjernet rynker og andre tegn på at man ældes. Så derfor var min første umiddelbare tanke, at min læge lavede sjov med mig, men efter at jeg fik talt det godt og grundigt igennem med min læge, fandt jeg faktisk ud af at det var en helt legitim måde at komme af med sine svedproblemer. Han fortalte mig at jeg faktisk led af hyperhidrose som er en tilstand hvor man sveder unaturligt meget fra armhuler, hænder, og fødder, man sveder man op til fire til fem gange så meget som det er normalt. Tilstanden er ikke farlig, dog kan det have en negativ indflydelse på dit selvværd og livskvalitet.

Fordomme omkring botox
Derfor bestilte jeg en tid hos en anbefalet behandler som kunnet tage sig af mine svedproblemer. Jeg havde nogle få spørgsmål omkring hvad botox var, og nogle af mine fordomme omkring det blev da også manet kraftigt til jorden.  Jeg havde nemlig altid troet at stoffet var farligt men det er det dog ikke, da det er et helt ufarligt i de doser som man benytter sig af til brug i forbindelse med behandling af hyperhidrose. Derudover fik jeg også en lidt teknisk forklaring på hvad botox er; det er nemlig et naturligt protein der produceres af clostridium, og kan som sagt bruges til at mindske rynker.  Derudover skal man altid vente minimum 3 måneder før en eventuel ny botoxbehandling.

Selve behandlingen
Efter denne lidt tekniske forklaring, fik jeg således endnu en tid, da det først møde i klinikken udelukkende skulle fungere som en konsultation, da jeg gerne ville have besvaret nogle spørgsmål. Selve behandlingen foregik stort set smertefrit, jeg kunne faktisk slet ikke mærke nålen.  Og behandlingen tog ikke mere end 10 minutter. Og i dag lider jeg ikke af svedproblemer, dog skal jeg med nogle få måneders mellemrum få foretaget endnu et par behandlinger for at komme svedproblemerne fuldstændigt til livs.

Hvis du gerne vil læse mere om tilstanden hyperhidrose så kan du læse mere om det her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *