Ingen fortjener at døje med tandpine – læs Tandlægecenter Højbro Plads gode råd

Tandpine kan gøre forfærdelig ondt – især, hvis man ikke får gjort noget ved smerten over en længere periode. Hos Tandlægecenter Højbro Plads har de mange gode råd til personer, der gerne vil undgå tandpine. Er du allerede ramt af tandpine, kan du ringe på 33 14 05 90 og få en tid med det samme.

Et forslået knæ kan man overleve, en neglerod får man af og til, men tandpine er en smerte, ingen burde håndtere selv. Hvis ens tandpine forbliver ubehandlet, kan det I de værste tilfælde gå hen og blive en rigtig dyr fornøjelse. Mange ender med at betale flere tusinde kroner, fordi de har udskudt et besøg til tandlægen. Det er jo bare lidt tandpine, intet andet vel?

Hvad forårsager tandpine?

Tandpine forårsages ofte af dårlig mundhygiejne. Især hvis man har en tendens til at indtage madvarer, der har et højt sukkerindhold eller læskedrikke, der ætser tænderne. Alle kan blive ramt af tandpine, både børn og voksne, og der er ikke nogle mennesker, der er mere immune end andre. Folk, der glemmer at børste sine tænder morgen og aften, har også en større risiko for at blive ramt, og undersøgelser viser, at tandpine især forekommer hos de mennesker, der ikke børster tænder, inden de går i seng. Derfor lyder tandlægers råd også, at man skal huske at børste tænder mindst to gange om dagen, man skal undgå at drikke mere end ½ liters sodavand om ugen, og når man drikker den, skal man helst gøre det i én omgang. Skruelågssodavand har den negative effekt, at selvom man kun drikker ½ liter, så kan tænderne ligge i et syrebad hele dagen. Tandpine er derfor et alvorligt problem, der skal tages alvorligt.

Børn bliver også ramt

Alle mennesker er i risikozonen for at blive ramt af den smerte, tandproblemer forårsager. Især børns tænder skal man være opmærksomme på, da sukkerindtaget ofte er højere hos børn end hos voksne. Slik og sodavand er ok i små mængder, men pas på med at indtage for meget på én gang. Tandproblemerne kan komme hurtigere, end du tror.

Ring til Tandlægecenter Højbro Plads, hvis du døjer med tandproblemer og gerne vil komme problemet til livs.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *