Paradentose og tandimplantater – Så gode som nye?

Jeg har, efter at have lidt af paradentose i lang tid, efterhånden mistet alle mine tænder, og jeg forventer ikke at de få der er tilbage bliver siddende. Derfor er jeg begyndt at planlægge mine tænders fremtid. Jeg ser ingen anden holdbar løsning på problemet end tandimplantater, men jeg er ikke helt sikker på hvad det indebærer, heraf grunden til at jeg skriver her.

Jeg har naturligvis talt med tandlægen om det adskillige gange, i forbindelse med min paradentose, men har altid fået beskeden at det er bedst at gøre hvad man kan for at bevare de allerede eksisterende tænder. Nå ja, det kan man vel godt forstå, men jeg får alligevel indtrykket af at der ligger noget dybere til grund for denne udtalelse. Når man ser objektivt på det, ville det ideelle jo være at få revet alle tænder ud, sunde eller ej, og få den erstattet af tandimplantater. Således er forarbejdet gjort, hvis man nogensinde skulle få brug for at få udskiftet en tand, og diverse skader, for eksempel en knækket tand, vil formentlig være en hel del mindre smertefuld, da tandimplantater jo ikke har nerver.

Paradentose eller ej, så har jeg altså følelsen at der er noget jeg ikke er blevet informeret om, vedrørende konsekvenserne at tandimplantater. Handler det bare om at selve behandlingen er mere ubehagelig en sædvanligt, eller er der andre konsekvenser man skal være opmærksom på?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *