Tandbehandling i narkose – god information om tandbehandling i narkose

Har du lav smertetærskel, så er tandbehandling i narkose en oplagt mulighed. Tandbehandling i narkose kan foregå ved enten lokal eller fuld bedøvelse og er en god ide for folk med lav smertetærskel eller tandlægeskræk.

Har du tandlægeskræk, så kan tandbehandling i narkose være en god og nem løsning. Tandbehandling i narkose er en både sikker og gennemafprøvet behandlingsform, som du vil kunne få udført hos enhver dansk tandlæge. Dette indlæg vil berette mere om tandbehandling i narkose, hvornår det kan blive relevant, og hvad fremgangsmåden er.

Hvornår kan narkose være relevant?

Narkose kan altid være relevant, hvis du har en lav smertetærskel eller lider af tandlægeskræk. Derudover kan det også være en god ide i forbindelse med ekstra store tandlægeoperationer. Der vil selvfølgelig være et ekstra gebyr i forbindelse med narkose, men Sygesikringen Danmark giver i denne forbindelse et mindre tilskud til anæstetesibehandling.

Lokal eller fuld narkose

Når du skal under tandbehandling i narkose, kan du vælge mellem enten lokal eller fuld bedøvelse. Ved lokal bedøvelse er det kun det område i munden, som skal opereres, som bliver bedøvet, og du vil stadig være ved fuld bevidsthed. Ved fuld bedøvelse derimod vil du ikke være vågen under operationen. I begge tilfælde gælder dog, at du vil være fri for smerter og ikke vil mærke noget til tandlægens arbejde – uanset om du er under fuld eller lokal bedøvelse.

Fremgangsmåd ved tandbehandling i narkose

Før operationen skal du sædvanligvis faste for at undgå at kaste op under operationen. Dette indebærer, at du ikke må spise frokost samt drikke juice, mælk eller alkohol de sidste 6 timer før operationen. Du må dog gerne drikke te, kaffe, saft og vand op til 2 timer før opertionen.

I forbindelse med fuld narkose vil det bedøvende middel som oftest blive indsprøjtet ved hjælp af et drop. Derudover vil du få et rør gennem munden og ned til dine lunger, så tandlægen er sikker på, at du kan få vejret i løbet af operationen. Derefter startes operationen, hvorefter du vil vågne omkring 3 til 5 timer efter, at du er faldet i søvn.

Efter operationen skal du tage det med ro, og du skal ikke forsøge at køre hjem fra tandlægen. Så frem du skal ud og færdes i trafikken på gå-ben, så anbefales det, at du har nogle at følges med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *